Hazánkban a cukorbetegség népbetegség. 2001 óta több mint 70%-kal nőtt a betegek száma, a 60 év feletti korosztályban minden ötödik ember érintett.
A 2-es típusú cukorbetegség kezelésében kiemelkedő szerepe van a táplálkozásnak: a “jó” élelmiszerek segítenek a vércukorszint szinten tartásában. Ha cukorbeteg, az alábbi élelmiszereket fogyassza minél gyakrabban!
Almaecet
Az almaecet nemcsak a vércukor- és inzulinszint hirtelen emelkedését előzi meg, hanem a telítettség érzését is fokozza egy szénhidrátban gazdag étkezés után. Hatása jobban érvényesül a prediabétesz állapotában levő embereknél.
Áfonya
Bioaktív összetevője növeli az inzulinérzékenységet, kedvező hatást gyakorol a magas vércukorszintre. Ha szezonja van, fogyasszon belőle minél többet, sőt le is fagyaszthatja.
Avokádó
Az avokádó telítetlen zsírsavai lassítják a cukor bekerülését a véráramba, kevesebb inzulin termelésére ösztökélve a szervezetet. Mivel kalóriatartalma magas, napi fél avokádó elegendő.
Chiamag
Igazi szuperélelmiszer, számtalan áldásos egészségügyi hatással. Ezek közül bennünket jelenleg vércukorszint-stabilizáló hatása érdekel, megelőzi a vércukorszint hirtelen megugrását.
Fahéj
A fahéj segíti az izom- és a májsejtek válaszát az inzulinra, ezáltal támogatva a fogyókúra sikerét. A jobb inzulinválasz kordában tartja a vércukorszintet és kevesebb inzulint juttat a szervezetbe.
Olívaolaj
Az olívaolaj – az avokádóhoz hasonlóan – gazdag telítetlen zsírokban, ezáltal nemcsak a has környéki zsírlerakódást előzi meg, hanem az inzulin-rezisztenciát is. Ráadásul az olívaolaj segíti az étvágyelnyomó hormon, a leptin termelését is.
Tojás
Szénhidráttartalma elhanyagolható (0,24 g), ezért könnyedén beilleszthető a cukorbetegek diétájába. A tojás ráadásul magas fehérjetartalma miatt gyorsan telít és csökkenti az étkezések után fellépő inzulinválaszt. De bármilyen jó ez a vércukorszintnek, cukorbetegek óvatosan fogyasszák, napi egy tojásnál lehetőleg ne egyenek többet.
Ecet
Az ecet csökkenti a vércukor- és az inzulinszintet, ugyanakkor teltségérzetet is biztosít. A kutatások alapján azoknak, akik ecetet fogyasztanak étkezés előtt, jobb lesz az étkezés utáni vércukor- és inzulinértékük. Ráadásul úgy tűnik, hogy az ecet vércukor-szabályozó hatása a prediabétesz állapotában lévőknél jobban működik, mint a normál inzulinérzékenységűeknél.
Cseresznye
A cseresznye gyönyörű piros színét a magas anthocyanin-tartalmának köszönheti, amely jelentősen képes csökkenteni a cukorbetegek vércukorszintjét. Ez az erős antioxidáns 50%-kal csökkenti az inzulintermelést. Emellett véd a szívbetegség és a rák kialakulásától is.
Csalán
Sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz, ezért teája élénkítő, erősítő hatású. Csökkenti a reumatikus panaszokat, vizelethajtó, közkedvelt tisztítótea, a vércukorszintet is hatékonyan csökkenti. Így készítse el: egy evőkanálnyi mennyiséget forrázzon le 3 dl vízzel, hagyja 15 percig állni, majd szűrje le. Napi egy csészével ajánlott fogyasztani hat hétig, utána be kell iktatni egy hathetes szünetet.
Van néhány zöldség, melyeket csak mértékkel ajánlott fogyasztani
Köztudott, hogy a cukorbetegeknek sok zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztaniuk, mert rosttartalmuk miatt lassítják a szénhidrátok felszívódását, a vércukorszint megemelkedését. Vannak azonban zöldségek és gyümölcsök, amelyeket magas szénhidráttartalmuk miatt csak mértékkel szabad enni, mint pl. a sárgarépát, a sütőtököt, a kukoricát, a zöldborsót, a babot, a szóját, a szőlőt, a banánt és a szilvát.
A vércukorszint szabályozására a fenti ételeken kívül jó szívvel ajánlom a DiabfForm kapszulát, mely Édesapám cukorszintjének helyreállításában nagy segítséget nyújtott.
Life Impulse® DiabForm
A DiabForm legfontosabb összetevője a csodálatos BIO momordica, vagy ahogyan sokan ismerik, a keserű dinnye vagy keserű uborka, amely biológiailag aktív anyagokat, ásványokat és vitaminokat tartalmaz. Egy olyan komplex formula, amely Gymnema Sylvestre kivonatot, Momordica Bio Harant-ot, Garcinia Cambogia-t, szent bazsalikomot, görögszénát és egyéb gondosan kiválogatott összetevőket tartalmaz. Így jelentős szerepe van a vércukorszint szabályozásában, a vérben található cukormennyiség optimalizálásában. Hatása hasonló az inzulinéhoz. Serkenti a hasnyálmirigyben lévő sejteket. A cukorbetegségben, a máj- és hasnyálmirigy-betegségben szenvedők emésztőrendszerével kíméletes. A Gymnema Sylvestre fokozza a glükóz felszívódását a sejtekben, valamint a szervezetben is könnyebben hasznosul. A szent bazsalikom hatékonyan optimalizálja a vércukor- és a koleszterinszintet. Nyugtatja a gyomrot és a bélnyálkahártyát. A Garcinia Cambogia fokozza a cukorégést a szervezetben. Csökkenti az étvágyat és megakadályozza a zsírok kialakulását, lerakodását a szervezetben.
http://legyelboldog.biotermekek.shop/kinalatunk/169-life-impulse-diabform
A másik bio termék, mely szintén jól szerepelt a vércukorszint szabályozásában, a Spirulina.
Life Impulse® Spirulina – lassítja a szervezet öregedését
Egy kedves kolléganőm mesélte, hogy már gyermekkora óta 3 óránként ennie kellett, mert egyébként először iszonyú éhségérzet, majd szédülés, ingerlékenység jelentkezett nála, és ha nem evett időben, végül el is ájult. 8 órára jár dolgozni és mire beért a munkahelyére, már szinte remegett az éhségtől. Egyszer arra lett figyelmes, hogy már 9 óra is elmúlt és mégsem jelentkeznek a fenti tünetek és még nem is éhes. Elgondolkodott, mi lehet az oka a változásnak, és rájött, hogy csupán annyit változtatott az életmódján, hogy néhány nappal korábban elkezdte szedni a Spirulina tablettát. Azóta kúraszerűen 3 hónapig szedi, majd kihagy 3 hónapot és utána újra kezdi a kúrát. Örömmel tapasztalta, hogy a köztes időben sem jelentkeztek a kellemetlen tünetek.
A Life Impulse® Spirulina növényi eredete révén 100%-ig tiszta és természetes. A BIO spirulina fehérjéi könnyen felszívódnak a szervezetben és szabályozzák annak működését. A BIO spirulin több mint 50 természetes bioaktív hatóanyagot és 18 aminosavat tartalmaz, amelyek közül 8 nélkülözhetetlen az egészséges működéshez.
A legfontosabb bioaktív hatóanyag a FIKOCIANIN (kékes festékanyag), amely erős antioxidáns és hatékony gyulladáscsökkentő. A fikocianin támogatja a sejtek szintézisét és a fehér- és vörösvérsejtek termelődését a szervezetben, valamint szabályozza a vörösvérsejtek differenciálódását a csontvelőben. A Fikocianin emellett fokozhatja a csontvelőben lévő őssejtek funkcióit.
A spirulina csökkenti a triglicerid és a koleszterinszintet (LDL – rossz koleszterin), emellett enyhíti a zsírsejtek oxidációját is a szervezetben, amely köztudottan számos betegség (pl. a cukorbetegség) kialakulásáért felel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: